top of page

Conquering the 2025 Google Digital Talent Program: Google Cloud Test Answers & Strategies

Updated: Jul 7

Google Cloud certificate with course list for 2025.

Overview of Google Cloud Test


For any aspiring or established digital marketing consultant, understanding the underlying infrastructure that powers modern digital solutions is paramount. The Google Cloud Test within the "2025 Google Digital Talent Exploration Program" delves into this crucial area, assessing your knowledge of Google's robust cloud services. This section isn't just about technicalities; it's about recognizing how cloud capabilities empower scalable, secure, and innovative marketing applications. This guide provides the official test answers and strategic takeaways to help you excel in this critical segment.


Questions and answers I selected:


Q1: An organization wants to build autoscaling web applications without having to manage application infrastructure. Which Google Cloud product should they use?


Answer: D. App Engine


Q2: An organization wants full control of their virtual machine infrastructure for a custom home-grown application with a product that autoscales and automatically updates.Which Google Cloud product or solution should the organization use?


Answer: C. Compute Engine


Q3: What VPC feature would you use to control what network traffic is allowed?


Answer: C. Firewall


Q4: What would provide near-unlimited availability of computing resources without requiring your organization to procure and provision new equipment?


Answer: A. Public cloud


Q5: What is a prompt?


Answer: D. A prompt is a short piece of text that is given to the large language model as input, and it can be used to control the output of the model in many ways.


Q6: Hallucinations are words or phrases that are generated by the model that are often nonsensical or grammatically incorrect. What are some factors that can cause hallucinations? Select three options.


Answer: A. The model is not given enough context.

B. The model is not trained on enough data

C. The model is trained on noisy or dirty data.


Q7: In GCP, what is used to organize resources and workloads? (單選題)


Answer: C. Projects


Q8: What is NOT a capability of Vertex AI Studio? (單選題)


Answer: D. Train a large language model from scratch.


Q9: Your organization wants an economical solution to store data such as files, graphical images, and videos and to access and share them securely.Which Google Cloud product or service should your organization use?


Answer: A. Cloud Storage


Q10: An organization is looking for a solution to help them build applications using their preferred programming language and tools. They also want to minimize time spent on infrastructure management.What solution should the organization use? (單選題)


Answer: A. Cloud Run


Q11: Your company needs to segment Google Cloud resources used by each team from the others. The teams' efforts are changing frequently, and you need to reduce operational risk and maintain cost visibility. Which approach does Google recommend? (單選題)


Answer: D. One top-level folder per team.


Q12: Your company needs to segment Google Cloud resources used by each team from the others. The teams' efforts are changing frequently, and you need to reduce operational risk and maintain cost visibility. Which approach does Google recommend? (單選題)


Answer: D. One top-level folder per team.


Q13: Which Google load balancing option would you choose for Secure Sockets Layer traffic that is not http? (單選題)


Answer: B. Global SSL Proxy


Q14: Which policy helps Google Cloud keep customer data private?(單選題)


Answer: B. Google does not use customer data for advertising purposes.


Q15: An organization wants to add a new function to their application. They want to write the code and let the public cloud provider handle the infrastructure.Which infrastructure solution should they use?


Answer: C. Serverless computing


Q16: What is Generative AI? (單選題)


Answer: C. Generative AI is a type of artificial intelligence (AI) that can create new content, such as text, images, audio, and video.


Q17: What are foundation models in Generative AI?


Answer: D. A foundation model is a large AI model pretrained on a vast quantity of data that was "designed to be adapted” (or fine-tuned) to a wide range of downstream tasks, such as sentiment analysis, image captioning, and object recognition.


Q18: Why is data stored in Google Cloud secure and private? (單選題)


Answer: C. Data is encrypted by default


Q19: Which GCP Storage Class should be used for data accessed on average once a month or less? (單選題)


Answer: A. Nearline


Q20: Two VMs in the same VPC but different regions can communicate through internal IPs (單選題)


Answer: A. True

Comments


Ready to Grow Your Business?

Reach Out for Tips!

Thanks for submitting!

Whatsapp Me

Need Urgent Support? Let’s connect and explore how I can scale your business with a systematic and innovative approach.

digitalcoachlimitedqrcode
  • LinkedIn
bottom of page